Als je op zoek bent naar de nieuwste modemerken of gewoon je kennis over damesmode in Breda wilt uitbreiden, dan hebben wij iets voor je. Dit artikel laat je kennismaken met 15 Nederlandse modemerken waarmee je de komende seizoenen je ogen uitkijkt naar nieuwe trends. Voor sommige mensen is kleding meer dan alleen een manier om hun lichaam te bedekken; het is een manier om zichzelf uit te drukken en de wereld te vertellen wie ze zijn zonder woorden te hoeven gebruiken. In die zin gaat mode over veel meer dan alleen producten en trends; het gaat over identiteit en zelfexpressie.

Damesmode Breda

Bekende damesmode uit Breda

Breda is een stad in het zuiden van Nederland met een rijke geschiedenis en een modemerk dat al een tijdje bestaat. Breda staat bekend om zijn modevakschool en modeontwerpers, die de stoffen uit de regio gebruiken om unieke en innovatieve ontwerpen te maken. We zijn benieuwd waar Breda in de toekomst mee zal komen.

Damesmode uit Breda: Esmée Van Otterloo

Esmée van Otterloo is de oprichtster van Brumate, een modemerk dat duurzame mode creëert voor vrouwen die zich willen uiten door middel van mode. Ze studeerde af aan het Fashion Institute in Breda en startte kort daarna haar eigen modemerk. Haar ontwerpen zijn herkenbaar door het gedurfde gebruik van kleur en patronen. Haar ontwerpen zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam, omdat ze gemaakt zijn van stoffen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen zoals plastic waterflessen en frisdrankflessen. Haar ontwerpen zijn ethisch geproduceerd en zijn daarom een goede keuze voor klanten die om hun ecologische voetafdruk geven.

Franssen & Co.

Franssen & Co. is een modemerk dat handgemaakte tassen en accessoires maakt met een focus op de gebruikte materialen. Ze werken met de beste materialen die ze kunnen vinden en creëren tijdloze ontwerpen die nooit uit de mode zullen raken. De tassen worden gemaakt met een combinatie van stoffen zoals leer, suède, katoen en linnen. En hun accessoires zijn gemaakt van materialen zoals hout, messing en koper. Wat Franssen & Co. onderscheidt van andere modemerken is dat ze hun producten niet alleen ontwerpen, maar ook maken. Dit betekent dat elke tas en accessoire die verkocht wordt, handgemaakt is door een van hun ontwerpers.

Samenvatting

Dit artikel laat je kennismaken met 15 Nederlandse modemerken waarmee je de komende seizoenen je ogen uitkijkt naar nieuwe trends. Van de klassieke ontwerpen van Brumate tot de creatieve ontwerpen van Calf’s calf en alles daar tussenin, deze merken zullen je zeker inspireren met hun ontwerpen. En misschien wakkeren ze zelfs wel een passie voor Nederlandse modemerken aan.